З Франції до України прибула нова система залпового вогню

Реактивна система може уражати вогневі позиції на відстані понад 30 кілометрів.

Франція передала Україна нову систему залпового вогню LRU. Завдяки системі українська армія стала ще потужнішою для стримування та знищення російських військ. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter

Читайте також: Росіяни окопуються в стилі першої світової — Генштаб Британії

“В Україну прибув 4-й брат з родини «Довгої руки» – LRU з Франції! Українська армія тепер ще потужніша для стримування та знищення ворога. Це видимий результат дружби між президентами Володимиром Зеленським і Еммануелем Макроном. Дякую Себастьєну Лекорню (міністр збройних сил Франції, — ред.), уряду та народу Франції!», — написав Резніков. 

Для довідки. РСЗВ — це реактивна система залпового вогню на гусеничній базі, яка призначена для виконання бойових завдань з ураження і знищення з закритих вогневих позицій на відстанях понад 30 км.

Один з різновидів реактивної системи — це LRU, яку передала Франція. Вона оснащена силовою установкою потужністю 500 кінських сил. 

Читайте також: Росіяни видаляють зруйновані будинки з карт Маріуполя — омбудсмен

Нагадаємо, в ОП заявили, що удари Росії по енергетичних об’єктах не впливають на хід війни. Ракетними ударами Росія намагається прикрити свої поразки на полі бою.