Україна не обміняє капітуляцію на світло — Подоляк

Захід так чи інакше змушений буде допомагати Україні зброєю, бо українці не здадуться

Україна не погодиться на капітуляцію заради стабільного електропостачання. Київ закликає західних партнерів і надалі постачати озброєння для захисту від російських атак. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю «24 каналу».

Читайте також: РФ хоче замінити населення на захоплених територіях

За його словами, Київ пояснює партнерам необхідність швидких постачань озброєнь і партнери це розуміють, але їх все ще стримує страх ескалації війни.

«Ви все одно нам це дасте, у будь-якому випадку. Тому що ви не зможете дивитися, як люди «геноцидять» інших людей. У такій кількості і так демонстративно. Ви все одно передасте нам ракети ATACMS, ви все одно передасте нам бронетехніку: Leopard або Abrams – будь-яку бронетехніку», – зазначив Подоляк.

Читайте також: Навколо Києва будують фортифікації для оборони столиці

Він наголосив, що Україна не піде на капітуляцію «в обмін на світло». Тому Заходу все одно доведеться надавати Україні системи протиракетної оборони, вважає Подоляк.

“Щоб ми зменшили кількість цих фото, які у вас є – убитих людей у ​​21 столітті, бо вони вдома перебували у мирному місті Києві чи мирному місті Вінниця”, – підсумував Подоляк.

Нагадаємо, британський міністр вважає, що контрнаступ ЗСУ не має зупинятися взимку. Українці мають перевагу у підготовці, обладнанні та високій якості військових проти деморалізованих, погано навчених та погано оснащених росіян.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.