Нічна атака на Україну: в ЗСУ назвали мету росіян

Метою нічної атаки окупантів було виснаження українців. Про це свідчить і траєкторія ракет, зазначила Гуменюк.

Росіяни в ніч на 9 червня випустили по Україні ракети та дрони. Окупанти намагаються виснажити населення та протиповітряну оборону. Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Читайте також: Росія та Білорусь знову захотіли переговорів — Лукашенко

«Вона була переважно змішаного типу і розтягнута в часі. Якщо згадати, що почалися сигнали повітряних тривог з морських ракетоносіїв, що активізувалися, зокрема, підводного, що перебував на чергуванні», — заявила вона.

За її словами, російські військові могли провести ротацію кораблів, оскільки виявити пуски з підводних човнів найскладніше. Представник ОК Південь вважає, що метою нічної атаки окупантів було виснаження українців. Про це свідчить і траєкторія ракет.

«Над Миколаївщиною знищили одну ракету Х-101, яку ворог направив до центральних регіонів. Загалом, вся траєкторія ракет свідчила про те, що вони намагаються виснажувати і населення України, бо залучені були фактично всі регіони та системи ППО», — сказала Гуменюк.

Раніше Албанія в ООН відповіла Росії щодо Каховської ГЕС. Представник РФ Василь Небензя намагався переконати присутніх, що це Україна нібито підірвала ГЕС, проте посол Албанії його поставив на місце.