Зеленський закликав виключити Росію з ОБСЄ

Президент закликав ОБСЄ стати співтворцем перемоги над російським терором.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Парламентської асамблеї ОБСЄ із закликом виключити Росію з Організації з безпеки й співробітництва в Європі. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Читайте також: Росіян переконують, що йде війна з НАТО і потрібно 5 млн солдатів — Генштаб

“Ми бачимо, як на різних міжнародних майданчиках шукають і знаходять необхідні рішення, щоб допомогти зупинити російський терор, максимально ізолювати державу-терориста та знайти вихід із жорстоких глобальних криз, створених Росією. Але чому серед цих майданчиків досі немає ОБСЄ? Чому, зокрема, держава-терорист навіть через 9 місяців своїх безперервних злочинів і досі залишається одним із членів вашої Парламентської асамблеї?”, — заявив Зеленський. 

Він закликав не чекати й позбавити прибічників терору навіть гіпотетичної можливості брати участь у будь-якій діяльності Парламентської асамблеї. 

“Я закликаю вас робити все можливе, щоб Організація з безпеки та співробітництва в Європі стала співтворцем перемоги над російським терором, а отже, співтворцем миру на нашому континенті”, — додав президент. 

Читайте також: Скіфське золото, зброя та катер: СБУ знайшла активи президента «Мотор Січ»

Для довідки. Організація з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) — це найбільша у світі регіональна міжурядова організація, яка орієнтована на безпеку. 

Нагадаємо, Дмитро Пєсков заявив, що обстріли відбуваються через невиконання Україною вимог РФ. У Кремлі відкрито шантажують Україну і запевняють, що обстріли продовжуються через невиконання умов Україною.