У Генштабі оцінили готовність Білорусі вступити у війну з Україною

Близько 10-15 тисяч осіб білоруської армії готові взяти участь у війні проти України через грошове забезпечення.

Військове керівництво Республіки Білорусь прийняло рішення про продовження перевірку бойової готовності національних Збройних сил, у тому числі із залученням груп офіцерів ЗС РФ до 28 листопада. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

Читайте також: “Пункти незламності” працюватимуть цілодобово та безкоштовно — Зеленський

“Хочу зазначити, що дана перевірка триває з травня поточного року. При цьому готовність Збройних сил Білорусі вести самостійні наступальні дії оцінюється як низька”, — повідомив Громов. 

Він зазначив, що морально-психологічний стан особового складу вважається низьким через відмову більшості брати участь в так званій “спецоперації”, а також у війні з Україною.

Читайте також: 310 окупантів та 51 ракета: Генштаб прозвітував про втрати ворога за добу

«Водночас близько 10-15 тисяч особового складу силових структур Республіки Білорусь готові взяти участь у «спеціальній військовій операції» РФ. Насамперед через привабливість високого грошового забезпечення», — додав Громов.

Нагадаємо, у ЗСУ терміново попередили білорусів про можливі провокації з боку Росії. У ЗСУ закликали білорусів стежити за підозрілими діями, транспортом поблизу об’єктів критичної інфраструктури й повідомляти про це правоохоронним органам.