У ЗСУ терміново попередили білорусів про можливі провокації з боку Росії

У ЗСУ закликали білорусів стежити за підозрілими діями, транспортом поблизу об’єктів критичної інфраструктури й повідомляти про це правоохоронним органам.

Спецслужби готують провокації на об’єктах критичної інфраструктури Білорусі. Ціллю терактів можуть бути об’єкти критичної інфраструктури в тому числі й атомній електростанції “Островець”. Про це повідомляє у відеозверненні Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. 

Читайте також: “Пункти незламності” працюватимуть цілодобово та безкоштовно — Зеленський

У зверненні ЗСУ згадали про страшну аварію на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталася 1986 року і принесла непоправної шкоди багатьом країнам, людям та природі. 

У звернення заявили, що Росія дозволяє собі шантажувати весь світ загрозою використання ядерних об’єктів та технологій, захоплює електростанції, перешкоджає роботі персоналу з метою психологічного впливу, демонструє обстріл та відключення систем безпеки Запорізької АЕС.

“Керівництву РФ начхати на життя російських громадян, тим більше на життя білорусів та українців. Їхні методи не нові — терор, залякування, операції під чужим прапором. Все це використовується з однією метою — будь-якими шляхами втягнути Білорусь у війну з Україною — кров’ю та ненавистю розділити наші народи”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також: 310 окупантів та 51 ракета: Генштаб прозвітував про втрати ворога за добу

У ЗСУ заявили, що безпека та майбутнє білорусів зараз у їхніх руках.

У Держспецзв’язку порадили білорусам вимагати від керівництва держави неухильного дотримання Ст. 18 Конституції Білорусь, згідно з якою Білорусь виключає агресію зі своєї території щодо інших держав.

“Ваш уряд уже частково порушив Конституцію, дозволивши військову агресію РФ проти України з використанням вашої території, інфраструктури та ресурсів. Не дозволяйте втягувати себе у війну ще більше”, — зауважили у зверненні.

Українська сторона порадила білорусам стежити за підозрілими діями, появою незнайомих підозрілих людей, транспортом поблизу об’єктів критичної інфраструктури й повідомляти про це правоохоронним органам. 

Читайте також: У британській розвідці розповіли, куди РФ направить десантників з Херсону

«Україна, попри обстріли та наступи російської окупаційної армії з території Білорусі, не вважає вашу країну, тим більше ваш народ, ворогом. Ми не відповідали на жодний прояв збройної агресії з вашої території. Тим більше ми не плануємо і не збираємося проводити жодних агресивних дій на території Білорусі. Це офіційна позиція України», — додали у зверненні. 

Нагадаємо, у розвідці спрогнозували, коли Росія знову може масовано вдарити ракетами. З прогнозами розвідки, наступний масований ракетний удар по Україні, Росія може завдати через тиждень.