В «Укренерго» повідомили про обмеження електропостачання у семи областях

Обмеження електропостачання проходитимуть для зменшення навантаження на мережі, підтримання сталого балансування енергосистеми та уникнення повторних аварій.

Для того, аби усунути наслідки російських атак, у вівторок, 1 листопада, з 06:00 Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання  всіх категорій споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни. Про це повідомляють у НЕК «Укренерго». 

Читайте також: Енергоблок ЗАЕС відключено через вибух міни — МАГАТЕ

У повідомленні додається, що тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні для зменшення навантаження на мережі, підтримання сталого балансування енергосистеми та уникнення повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян. 

Відключення дають можливість енергетикам якомога швидше відновити пошкоджені енергооб’єкти, збалансувати систему та забезпечувати енергоживленням споживачів.

Читайте також: Окупанти вдарили ракетами С-300 по Миколаєву — мер

Нагадаємо посол України в Німеччини повідомив, що Німеччина дозріє до постачання танків Україні. Погляди німецького уряду поступово еволюціонують на користь поставок дедалі важчої зброї.