У Миколаєві затримали російське «підпілля»

Двоє колаборантів знімали «блоги» для роспропаганди та коригували вогонь артилерії по своєму місту

У Миколаєві СБУ знешкодила групу колаборантів, які називали себе “підпіллям” та допомагали ворогу бомбити місто. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: СБУ затримали коригувальника ракетних ударів по Рівному: фото

Так, основним напрямом діяльності зловмисників була зйомка замовних сюжетів для потреб російської пропаганди. У своїх матеріалах колаборанти закликали до захоплення півдня України та до фізичної ліквідації законної влади регіону.

«Для маскування підривної діяльності зрадники видавали себе за «блогерів», які нібито інформують громадян про внутрішню обстановку в Миколаївській області», — кажуть у СБУ.

Як з’ясувалося, сценарій для сюжетів цих «блогерів» писали в кремлівському інформагентстві «РИА Новости».

Читайте також: СБУ опублікувала відеодоказ співпраці директора “Мотор Січ” з РФ

Паралельно зловмисники збирали розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ та передавали агресору дані про наслідки ракетно-артилерійських обстрілів Миколаєва.

Двом затриманим фігурантам вже повідомили про підозру в державній зраді, скоєній в умовах воєнного стану. Суд відправив їх під арешт.

Нагадаємо, у Харківській області СБУ затримала педагога-колаборантку. Жінка, яка працювала на посаді директора ліцею, запроваджувала освітні стандарти Росії, для чого було завезено підручники з РФ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.