Чому Захід не дає Україні танки та літаки: Думка Резнікова

Україна отримала певну кількість радянських танків від країн Східної Європи, але від Заходу – жодного

Передача Україні танків та бойових літаків – це політичне питання, тож Захід все ще не пішов на такий крок. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Читайте також: Добові втрати РФ різко скоротилися — дані Генштабу

«Що буде в якості бойового танка і основного бойового літака на озброєнні української армії, – це політичне рішення, яке ще не прийнято. І, звичайно, ця дискусія йде щодня на моєму рівні з моїми колегами, на рівні міністрів закордонних справ, керівників уряду і на найвищому топ-рівні», – заявив міністр.

За словами Резнікова, Захід “прагматично та свідомо” дивиться на питання передачі танків та літаків. Насамперед партнерів України непокоїть питання того, чи не послаблять вони власну оборону, передавши Україні цю техніку.

Читайте також: Наступ ЗСУ застав росіян зненацька — розвідка Британії

«Я вам скажу, що 20 років тому у Бундесвері, якщо я не помиляюся, було 26 бригад. За 20 років вони зменшилися до шести. На 20 бригад за свій миротворчий настрій вони скоротили свої збройні сили», – зазначив міністр.

Інший важливий аспект – це технічний стан згаданої техніки, особливо літаків. З одного боку, передавати Україні нові літаки Захід не хоче, побоюючись їх потрапляння до рук РФ. А віддавати застарілі літаки не хочуть, оскільки вони можуть виявитися неефективними у бою.

Читайте також: В ISW оцінили масштаби контрнаступу ЗСУ

«По-друге, про них давно не дбали, вони зняті з озброєння, а значить, що вони технічно не готові», — пояснив міністр.

Нагадаємо, за три дні ЗСУ сбили авіатехніки РФ на 157 млн ​​дол. Українська армія успішно виконує завдання щодо демілітаризації Росії.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.