Резніков анонсував трирівневу систему ППО/ПРО

Це питання було одним з найголовніших на зустрічі в Рамштайні, яка відбулася кілька днів тому.

На зустрічі країн-партнерів у Рамштайні було обговорено розробку в Україні трирівневої системи у сфері ППО/ПРО. Як повідомив у суботу, 10 вересня, голова Міноборони Олексій Резніков, це питання було одним із найважливіших на останній зустрічі.

«Ми зараз не можемо говорити про всі деталі. Але серед найважливіших пріоритетів визначено розвиток трирівневої системи ППО/ПРО. Чітке бачення у цьому плані сформовано завдяки успішним діям та на основі досвіду Повітряних Сил ЗСУ під командуванням генерал-лейтенанта Миколи Олещука, аргументи якого я наводив партнерам», — написав Резніков.

За його словами, крім питання, що порушується у сфері ППО/ПРО, важливо і те, що Україна вже отримала від Німеччини зенітні самохідні артилерійські установки Gepard.

Він наголосив, що Україна вже отримала від Німеччини зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, а на підході ЗРК Iris-T.

«Наші фахівці закінчують навчання на сучасній німецькій ЗРК Iris-T, яка незабаром зробить наше небо безпечнішим. Прийнято принципове рішення щодо комплексів NASAMS. Не кажучи про бронетехніку і великий обсяг іншої допомоги», — пише Резніков, підбиваючи підсумки останніх 4,5 місяців співробітництва із західними партнерами.

Нагадаємо, 8 вересня у Німеччині відбулася чергова зустріч на авіабазі Рамштайн. На ній українським делегатам пообіцяли нову зброю, яка посилить ЗСУ.

Україна створила унікальну систему ППО – ЗСУ