Реальна можливість придбати житло за власним вибором — це ще один ступінь особистої свободи

Чи не найважливіше, що відбулося за 30 років в Україні – реальне втілення права на житло.

 Відкриття ринку нерухомості та поява на ньому приватних забудовників призвели до того, що квартиру стало можливо купити. Спокійно, чесно, без оборудок та хабарів

На відміну від дефіцитної системи, яка існувала до набуття країною незалежності, і яка спотворювала людські стосунки в родинах та все більше загострювала квартирне питання, з’явилася можливість заробити та придбати власне житло. Добре пам’ятаємо й чергу на отримання житла, яка досягала до 50 років очікування. Реальність була такою, що окрему квартиру родина отримувала вже тоді, коли йшли у самостійне життя її діти. Тобто проблема консервувалась.

Відкриття ринку нерухомості та поява на ньому приватних забудовників призвели до того, що квартиру стало можливо купити. Спокійно, чесно, без оборудок та хабарів.

Звісно, це далеко не єдине досягнення за роки незалежності, але воно є чи не одним з найбільш важливих. Сьогодні людина за умови наявності певних коштів має можливість придбати квартиру в конкретному будинку, обрати район, поверх, розміри. На все це потрібні кошти, проте їх реально заробити. Так само реально продати меншу стару квартиру, аби переїхати до більшої нової – якщо в цьому є потреба.

Повернутися до проєкту