Ентоні Блінкен відвідав Ірпінь

Гостя ознайомили з презентацією всіх пошкоджених об’єктів міста, розповіли про створений Фонд відновлення Ірпеня, співпрацю з міжнародними партнерами та містами-побратимами.

Держсекретар США Ентоні Блінкен 8 вересня відвідав Ірпінь. Про це повідомляє Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Читайте також: Придністров’я відмовляється йти на війну — ГУР

«Він був вражений побаченим і зауважив, що жодна фотографія не передає точно того жаху, який насправді пережив наше місто», – наголосив мер міста.

Гостя ознайомили з пошкодженими об’єктами міста, розповіли про створений Фонд відновлення Ірпеня, співпрацю з міжнародними партнерами та містами-побратимами, у тому числі і Мілуокі та Майамі (США).

«Пан Блінкен високо оцінив таку роботу нашої управлінської команди у напрямку відновлення Ірпеня і пообіцяв, що Америка й надалі допомагатиме українському народу. Дякую Ентоні Блінкену та всім громадянам США за чітку та послідовну позицію щодо підтримки України у війні за свою незалежність та територіальну цілість». , – додав Олександр Маркушин.

Раніше Зеленський назвав кількість звільнених територій. Із першого вересня українські захисники звільнили вже десятки населених пунктів. І цей процес продовжується.