РФ завдала енергетиці України збитків на $1 млрд

Міністр енергетики повідомив, що найбільших пошкоджень зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії

Після серії масованих обстрілів ЗС Росії по об’єктах енергетичної інфраструктури  ситуація в енергосистемі України залишається досить складною, галузь зазнала збитків у понад мільяр доларів США. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає пресслужба міністерства.

«Станом на сьогодні мова йде про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати», — вважає Галущенко.

Міністр повідомив, що найбільших пошкоджень зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії, і війська країни-агресора не припиняють щоденних атак на енергооб’єкти, застосовуючи дрони, балістику й артилерію.

«Система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна»,  пояснив міністр і додав, що зараз завдяки сприятливим погодним умовам енергосистему вдається балансувати потужностями відновлюваних дререл енергетики.

Раніше повідомлялося, що внаслідок російських ударів в Україні пошкоджено половину енергетичних потужностей

Попри атаки РФ, блекауту в Україні не буде — Міненерго

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp