США вперше призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю — ЗМІ

Неназвані ізраїльські чиновники повідомили, що призупинення серйозно стурбувало ізраїльську владу, і зараз з’ясовується, у чому причина затримок.

США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю вперше з 7 жовтня 2023 року.  Про це з посиланням на двох ізраїльських чиновників повідомив портал Axios.

Повідомляється, що призупинення серйозно стурбувало ізраїльську владу, і зараз з’ясовується, у чому причина затримок.

Співрозмовники видання зазначили, що держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Ізраїлю провів «жорстку розмову» з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху з приводу проведення військової операції в Рафаху на півдні сектора Газа.

Раніше багато світових лідерів та міжнародних організацій неодноразово закликали владу Ізраїлю відмовитися від введення військ у Рафах.

Серед противників цього плану і США — у Вашингтоні вважають, що план Ізраїлю ввести сухопутні сили в місто є помилкою, яка нашкодить цивільному населенню, що перебуває в ньому, і послабить безпеку єврейської держави.

Ізраїль не має наміру відмовлятися від операції в Рафаху — Нетаньяху стверджує, що введення військ у це місто є запорукою «повної перемоги» над озброєними загонами ХАМАС.

Раніше повідомлялося, що угода про припинення вогню в Газі та визволення заручників може бути досягнута протягом кількох наступних днів.

У Франції сказали, що необхідно для миру на Близькому Сході

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp