Британським сім’ям подвоять виплати при прийнятті українських біженців

У Великобританії переконані, що у держави є фінансування на програму у держави є.

Як відомо, з початку війни до Великобританії прибуло понад 100 000 українських біженців. Британські сім’ї, які прийняли українських біженців, отримають подвоєні виплати. Про це заявив міністр у справах біженців в ефірі Sky News Річард Харінгтон. 

При оголошенні відстваки, лорд Харрінгтон повідомив, що він успішно довів, що виплати у розмірі 350 фунтів стерлінгів мають бути збільшені до 700 фунтів стерлінгів.

«Тепер ми маємо постійний механізм для боротьби з людськими стражданнями, які прибувають до цієї країни, звідки вони не приїхали, без необхідності призначати відповідального міністра», — повідомив він.

Він запевнив, що більше такого не має бути, щоб люди, які прибувають до Великобританії, мали розміщуватися в готелях без плану, як це сталося з тими, хто прибув з Афганістану та України, де спочатку уряд не мав уявлення, куди їх усіх розміщувати.

«У мене були розмови про програму в цілому, але я знаю, що хоч би хто був обраний новим прем’єр-міністром, він переконається, що фінансування для цього є», — розповів Харрінгтон. 

Читайте також: Шабаші Росії у центрі Європи неприпустимі – МЗС

Раніше повідомлялося, що військові показали знищення ворожої техніки безпілотником Bayraktar. Ідеться про знищення українськими військовими ворожої БМД-4М, а також двох ракетних комплексів Тор-1М.