З’явилися фото збитого ворожого безпілотника над Миколаївщиною

Вранці, 2 березня, Повітряні сили Збройних сил України знищили ворожий безпілотник над Миколаївщиною.

Армія РФ майже щодня активно проводить повітряну розвідку з півдня країни, задіюючи БпЛА оперативно-тактичного рівня різних модифікацій. Так, 2 березня, близько 9 години ранку, у небі над Миколаївщиною було збито ворожий безпілотник. Про це повідомила прес-служба Командування Повітряних сил ЗСУ в Facebook

Повідомляється, що Повітряні сили зенітними ракетами ліквідували російський безпілотник “Картограф”, який входить до сімейства багатоцільових безпілотних комплексів «Птеро». 

До публікації додали фото, де видно, що безпілотник був оснащений камерою з 12-ма об’єктивами, які призначені для відтворення планів місцевості. 

Читайте також: Піхота, офіцери та контрактники РФ збираються складати зброю — ГУР

Для довідки. «Птеро» — сімейство російських багатоцільових безпілотних авіаційних комплексів виробництва компанії АФМ-Серверс. Політ керується системою автоматичного управління «PteRoBot» розробки цієї ж компанії. Одна з моделей сімейства була секретно розроблена для потреб ФСБ РФ, використовувалася Росією у війні на Донбасі, під час російського вторгнення в Україну та в Сирії.

Нагадаємо, ЗСУ потрапили по двум ворожим локаціям у Мелітополі. Мелітопольський міський голова Іван Федоров повідомив про попадання відразу в дві російські локації.