Представники Польщі не приїхали на Форум оборонних індустрій у Києві, — посол

Посол України у Варшаві розповів, що Польщу запрошували на форум оборонних індустрій у Києві, проте ніхто з представників не відвідав захід

Посол України у Варшаві Василь Зварич заявив, що Польщу запрошували на Форум оборонних індустрій у Києві, проте ніхто з представників країни не відвідав захід. Про це він повідомив в інтерв’ю каналу TVN 24.

Читайте також: Ударні БПЛА атакували російський завод з виготовлення ракет Х-59, — ГУР

Він відзначив, що «це вже скоріше питання до польської сторони, тому що Польща була однією з перших, хто був запрошений на цей захід. 

“Ми запросили всіх з дружніх нам країн, в тому числі і компанії з оборонної промисловості. Польща була однією з перших, хто отримав це запрошення, тому ми з нетерпінням чекали на участь польської сторони”, — повідомив він.

Він зазначив, що це суверенне рішення кожної країни, адже Україна надсилає запрошення, а держава, яка його отримує вирішує, чи приймати запрошення, чи ні, з огляду на власні інтереси. 

Читайте також: Нацгвардійці одним пострілом знищили російський бліндаж (відео)

“Тому ми з повагою ставимося до таких рішень, але це не є підставою для якихось звинувачень на адресу України, що Польщі не було”, — підкреслив він.

Нагадаємо, у Києві розпочалася Рада ЄС із закордонних справ. У Києві розпочалася Рада ЄС на якій зустрінуться представники міністерств усіх 27 держав-членів поза межами ЄС.