СБУ зібрали докази на “кадирівця”, який вбив 5 людей в Бучі

Служба безпеки України оголосила підозру “кадирівцю” щодо вбивств у Бучанському районі.

СБУ було ідентифіковано командира групи спеціального загону швидкого реагування «Ахмат» федеральної служби військ національної гвардії РФ по Чеченській Республіці. Він безжально вбив п’ятьох цивільних у Бучанському районі Київщини. Про це повідомляє пресслужба Служби Безпеки України. 

Майору поліції Мусаєву Ізнауру Ібрагімовичу оголошено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством, (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). 

Слідство встановило, що злочинець у складі окупаційних військ РФ брав участь у захопленні села Микуличі. Керуючи спецзагоном, Мусаєв та його підлеглі, під виглядом запобігання співпраці цивільних із Збройними силами України, жорстоко розстрілювали людей.

Першим кого вбив Мусаєв, був 57-річний житель, який вийшов на подвір’я. Окупант змусив чоловіка стати на коліна і вистрілив йому у потилицю. Згодом росіяни притягли тіло вбитого до будинку ще одного місцевого, якого також вбили пострілом у голову.

Після цього Мусаєв вбив подружню пару і 67-річну жінку, якій вистрілили у скроню.

Читайте також: Україні потрібно лише членство НАТО без ПДЧ: Стефанішина

Протягом півгодини Мусаєв разом з підлеглими убили п’ятьох невинних людей. СБУ продовжує ретельно досліджувати його причетність до скоєння інших злочинів на Київщині. 

Нагадаємо, президент Зеленський заявив про те, що Україна може стати українською мовою. ]]гарантом[[/link_direct]] газової безпеки ЄС.