Місія МАГАТЕ буде у Києві вже сьогодні – МЗС

Міжнародні експерти мають відвідати захоплену росіянами Запорізьку АЕС

Спеціальна місія МАГАТЕ, яка планує відвідати Запорізьку АЕС, прибуде до Києва вже сьогодні, 29 серпня. Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Читайте також: Росіяни катують співробітників Запорізької АЕС — ЗМІ

«Делегація міжнародних експертів уже вирушила з Відня і сьогодні має прибути до Києва. Очікується, що місія розпочне роботу на ЗАЕС найближчими днями», – повідомив він.

За словами Ніколенка, до складу місії увійшли 14 міжнародних експертів. Очолює делегацію особисто генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гросі.

Читайте також: Зеленський про ЗАЕС: Ситуація дуже ризикована

Він також зазначив, що під час візиту на ЗАЕС учасники місії вивчать питання фізичного захисту станції та ядерної безпеки, а також нерозповсюдження ядерних матеріалів.

«Позиція України чітка: окупація Запорізької АЕС з боку російських військ і ввезення на її територію великої кількості військової техніки і боєприпасів, порушуючи всі міжнародні правила, наражають атомну станцію на екстремальну небезпеку, зокрема, провокування ядерного інциденту», – зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, раніше про відправку місії в Україну Telegram-канал» rel=»nofollow» target=»_blank»>повідомив[[/link_direct] ] директор МАГАТЕ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.