На Львівщині заарештували землю дружини Медведчука

Земельні ділянки у туристичній зоні сімейство нардепа незаконно привласнило 13 років тому

У Львівській області суд заарештував три земельні ділянки, які належать Оксані Марченко – дружині нардепа Віктора Медведчука, звинуваченого у державній зраді. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Читайте також: Затримано колаборанта, який склав для росіян план наступу на Хмельницький

За даними слідства, земля загальною вартістю 2 млн гривень потрапила у власність Марченко незаконно. 2009 року місцева райдержадміністрація передала приватному підприємству ділянки поблизу міста Стрий. Однак у «Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності» ця інформація не відображена.

«Згодом підприємці, з метою заволодіти активами «на законних підставах», внесли завідомо недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельну ділянку на 3 окремі ділянки та оформили їх як власність компанії», — кажуть у СБУ.

Читайте також: На Херсонщині ліквідовано «слугу»-колаборанта Ковальова — облрада

Після цього на ділянках розпочалося будівництво об’єктів туристичної інфраструктури.

Наразі вирішується питання про передачу ділянок в управління АРМА, а за фактом зловживання службовим становищем відкрили кримінальну справу (ч. 1 ст. 364 ККУ).

Нагадаємо, СБУ затримала інформаторів РФ, які передавали дані про HIMARS. Агенти ворога коригували ракетні удари по Донецькій області.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.