Чоловіки, які незаконно виїхали з України, не уникнуть відповідальності, — ДПСУ

У ДПСУ відповіли, чи зможуть уникнути відповідальності ті чоловіки, які незаконно перетнули кордон та знову повертатимуться до України.

Військовозобов’язані чоловіки, які незаконно перетнули кордон України після початку повномасштабного вторгнення, не уникнуть відповідальності за порушення після повернення. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону

Читайте також: Зеленський провів першу Ставку після відрядження

Демченко повідомив, що щоденно фіксуються спроби незаконно перетнути кордону. Найчастіше спроби незаконного перетину відбуваються у так званій зеленій зоні, поза межами пункту пропуску на кордоні з Румунією. 

Він додав, що менше випадків фіксують на пункті пропуску на кордоні з Польщею, коли чоловіки віком від 18 до 60 років використовують підроблені документи.  

На запитання ведучого щодо того, чи будуть покарані чоловіки, які незаконно перетнули кордон та повертатимуться до України, речник відповів, що їм не вдасться уникнути відповідальності. 

“Якщо хтось у незаконний все ж спосіб перетнув державний кордон, надалі, коли вони повертатимуться, то вони будуть притягнуті до відповідальності. Це не означає, що якщо людина здійснила таке порушення, вона у подальшому уникне відповідальності відповідно до законодавства України”, — повідомив Демченко. 

Читайте також: Затримано агента РФ, який збирав розвіддані у прикордонних районах

Нагадаємо, у Румунії відреагували на нічну атаку на прикордоння з Україною. У Міноборони Румунії засудили атаку Росії по українських об’єктах та цивільній інфраструктурі.