Навіщо влада масово роздала зброю у перші дні війни: Відповідь МВС

Майже безконтрольна роздача зброї викликала полярні оцінки серед українців

Масова роздача зброї населенню в перші дні повномасштабного вторгнення, ймовірно, стала одним із важливих факторів, що дали змогу утримати оборону. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в інтерв’ю Washington Post, витяги з якого цитує прес-служба міністерства.

Читайте також: Арестович заявив про початок четвертого етапу війни

Зазначається, що рішення влади масово роздати зброю викликало полярні думки в українському суспільстві. Зокрема тому, що зброю отримували навіть ті, хто ніколи раніше не тримав її в руках.

За словами Монастирського, йдучи на такий крок, влада просто заздалегідь озброювала потенційних учасників партизанського спротиву. Однак на практиці роздача зброї, ймовірно, допомогла загалом утримати ситуацію під контролем.

Читайте також: Партизани зірвали плани “референдуму” на Луганщині – Гайдай

«Цей крок став важливим чинником стримування як для росіян, так і для потенційних українських перебіжчиків. Адже будь-який український мер, який задумався про зраду, зрозумів би, що зовні на нього чекають 20 людей зі зброєю, і що «він і його родина будуть першими», — заявив глава МВС.

Нагадаємо, в США проведуть перевірку видатків на військову допомогу Україні. В американському Міноборони анонсували огляд витрат, які йдуть на озброєння для української сторони.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.