Роздягав і катував цивільних у Гостомелі: Під суд віддали розгвардійця

За військові злочини судитимуть ще одного росіянина

Правоохоронці закінчили слідство та направили до суду матеріали справи стосовно російського військовослужбовця Росгвардії, який катував мирних мешканців під час окупації селища Гостомель під Києвом. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Читайте також: Російські окупанти накопичують військову техніку на Запорізькій АЕС — Енергоатом

За даними слідства, у березні, коли Гостомель контролювали окупаційні війська, обвинувачений разом із товаришами по службі незаконно обшукував будинки мирних жителів. Росіяни вдиралися в житла, вибиваючи двері та вікна, під приводом пошуку бійців ЗСУ та правоохоронців.

“В одному з будинків вони погрожували мирним мешканцям зброєю та змусили їх повністю роздягнутися. У подальшому людей без їжі та води утримували у підвалі, били прикладами по ребрах і ногах, погрожуючи зброєю імітували страту”, – кажуть у прокуратурі.

Читайте також: Російський військовий розповів про відмову наступати — перехоплення ГУР

Дії російських солдатів, зокрема обвинуваченого, українські правоохоронці кваліфікували як порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, окупанти викрали у Мелітополі чотирьох українців. Чоловіків відправили до одного зі слідчих ізоляторів російської столиці – Лефортово, щоб звинуватити у «диверсіях».

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.