РФ готує нову хвилю мобілізації на Луганщині — ЦНС

Минулого року ворог створив «військкомати», які сформували списки жителів окупованної частини Луганської області.

На тимчасово підконтрольних росіянам територіях Луганської області окупанти готуються до проведення осіннього призову на військову службу до своєї армії. Про це повідомляє Центр національного опору.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, чи готує РФ ракетну атаку на День Незалежності

Повідомляється, що наразі представники псевдо-військовокоматів оккупантів у Луганській області проводять обхід для виявлення призовників на підконтрольних загарбникам «підприємствах» та інших «установах».

«Так, ще минулого року ворог утворив «військовокомати», які сформували списки жителів ВОТ Луганської області з метою постановки на військовий облік призовників, які представляють переважно молодий шар населення регіону», — йдеться у публікації.

Також у ЦНС зазначають, що ворог готується до проведення осіннього призову мешканців тимчасово окупованих територій на сході України до своєї армії.

«Зауважимо, росіяни в чергове демонстративно порушують 51 статтю Женевської Конвенції, в якій зазначено, що окупаційна «влада» не має права примушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних силах або інших силових структурах», — додали в Центрі.

Раніше Маляр заявила, що ЗСУ зменшили наступальний потенціал армії РФ на двох напрямках. На Куп‘янському та Лиманському напрямках українські військові змогли не допустити просування ворога та відчутно зменшили його наступальний потенціал.