ЗСУ визволили два села і втратили Семигір’я – Міноборони

Військові розповіли про ситуацію на донбаському фронті

На сході країни ЗСУ визволили два села за тиждень – одне на Харківщині, інше на Донеччині. Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Читайте також: Відновлять за 40 років: РФ озвучила плани на Маріуполь

«Протягом тижня наші війська покращили тактичне становище і просунулися в глибину оборони противника в районах населених пунктів Мазанівка, Брашків, Сулугунівка та Дмитрівка. Визволили два населені пункти — Мазанівка та Дмитрівка», — розповів він.

Водночас Громов повідомив про втрату двох позицій на південному фланзі Донбаського фронту. Так, у ході масованого застосування артилерії та наступного штурму в районі Доломітної та Вуглегірської ТЕС супротивник витіснив українські війська. ЗСУ залишили Семигір’я та перейшли до оборони на східних околицях Кодеми.

Читайте також: Перемир’я з РФ не буде до звільнення України до лінії 24 лютого — ОП

«30 липня в результаті активного застосування противником авіації, артилерії та реактивних систем залпового вогню, ведення активних наступальних штурмових дій у напрямку Спартак — Авдіївка підрозділи сил оборони змушені були залишити шахту «Бутівка» і перейти до оборони південніше населеного пункту Авдіївка», — повідомив Громов.

Нагадаємо, в Міноборони заявили, що втрати ЗСУ обчислюються тисячами. Влада визнає значні втрати, але точні цифри обіцяють розкрити лише після війни.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.