Відновлять за 40 років: РФ озвучила плани на Маріуполь

Росіяни розповіли, що хочуть зробити із захопленим та знищеним містом

У Росії підготували «концепцію відновлення» Маріуполя, знищеного російськими ж окупантами. Вказані у проекті терміни сягають понад 40 років. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Окупанти для заготівлі дров «вирізують» зелені зони Маріуполя — мерія

План відновлення та розвитку захопленого Маріуполя підготувало Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства РФ.

«У ньому окупанти виклали власне бачення майбутнього українського міста. Його суть – повна інтеграція Маріуполя з так званою «ДНР», з перспективою приєднання до Росії», – розповіли у розвідці.

Читайте також: Партизани Маріуполя підпалили поля, щоб росіяни не вкрали зерно

Так, окупанти вважають, що у найближчі три роки населення Маріуполя «виросте» до 200 тисяч. До 24 лютого у місті проживало близько 425 тисяч осіб.

«Надалі протягом кількох років, у зруйнованому росіянами місті має з’явитися транспортна та соціальна інфраструктура», – кажуть у розвідці.

Читайте також: Окупанти планують перейменувати Маріуполь на Жданів — Андрющенко

Металургійний комбінат «Азовсталь» окупанти мають намір повністю знищити, але ще не визначились як. Можливі сценарії – перетворення на звалище, парк чи сільгоспугіддя.

Примітно, що реалізувати свій проект окупанти мають намір протягом 8-42 років за 60 мільярдів рублів.

Нагадаємо, в Маріуполі вулиці все ще всіяні тілами, собаки розтягують частини трупів. При цьому окупанти ховати їх не хочуть, пропонуючи розбиратися із проблемою «кому це треба».

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.