Перемир’я з РФ не буде до звільнення України до лінії 24 лютого — ОП

І ніхто з різних аналітиків та колишніх чиновників не завадить зробити це, кажуть у Володимира Зеленського.

Перший заступник глави Офісу президента Ігор Жовква заявив, що жодного перемир’я з Росією не буде, доки ВСУ не звільнять Україну мінімум до лінії фронту станом до 24 лютого, моменту повномасштабного вторгнення. Його слова передає видання LB.

Читайте також: Ворог більше не підійде до Києва – Наєв

Жовква зазначив, що заклики до припинення вогню завжди лунають лише тоді, коли наші військові готуються до контрнаступу.

Крім того, жодного разу такі заклики не лунали від президента США Джо Байдена, ані американської адміністрації.

«Навпаки, у Вашингтоні нам кажуть, що Україні визначатиме умови початку будь-яких переговорів. Ці ж слова лунають і від лідерів G7», – додав заступник голови Офісу.

За словами політика, Україна не погодиться на переговори з РФ «заради переговорів» і тим більше на умовах Москви. Про жодні домовленості про режим тиші не може бути й мови, поки ВСУ не звільнять українські території та не відсуне лінію фронту мінімум на стан до 24 лютого.

Читайте також: У НАТО пояснили, чому не допустять перемоги РФ

Припинення вогню передумовою ведення мирних переговорів не повинно бути. Наразі йдеться про те, що будь-які переговори можуть проводитись лише на полі бою.

«І нікому не вдасться, жодним аналітикам чи колишнім державним діячам – зламати готовність України до спротиву, до звільнення своїх територій», – резюмував Жовква.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, чому Росії не потрібні переговори.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.