УКРАЇНА

Фонд Вадима Столара ініціював безплатну УЗД для жінок

Благодійний фонд Вадима Столара разом зі столичною клінікою Adonis до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози ініціював проведення ультразвукової діагностики для жінок, які постраждали від війни.

У Фонді системно організовують безоплатні дослідження для українців. Цього разу пройти обстеження для виявлення ризику захворювання запрошують жінок з родин, які втратили близьку людину під час бойових дій, або чиє житло було знищене, а також – вимушених переселенок. Дізнатися деталі та подати заявку на участь у чекапі можна на сайті Фонду.

“Жіноче здоров’я особливо крихке і потребує постійної уваги, але багато з нас під час війни відкладають турботу про себе на потім. Ми ж прагнемо, аби кожна жінка, незалежно від обставин, мала можливість подбати про себе зараз, бо, на жаль, існує багато проблем зі здоров’ям, на які треба реагувати невідкладно”, – розповіла волонтерка Фонду Наталія Приходько.

Зазначимо, що Фонд вже не вперше організовує медичні чекапи для постраждалих від війни. Зокрема, раніше проводилися безплатні дослідження крові для жителів Київщини, що пережили окупацію, УЗД для жінок ВПО та профілактичні дослідження для дітей пільгових категорій. Загальне охоплення діагностичних проєктів Фонду – понад 500 громадян.

Нагадаємо, що окрім підтримки фізичного здоров’я українців, Фонд Вадима Столара реалізує низку ініціатив, спрямованих на покращення психоемоційного стану постраждалих від війни людей.