УКРАЇНА

У Рівненській області відбулися зміни в керівництві семи МСЕКів

У Рівненській області відбулися суттєві зміни в керівництві медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) у рамках перевірок, ініційованих начальником ОВА Олександром Ковалем.

На Рівненщині відбулися значні зміни в керівництві медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Ініційовані начальником обласної військової адміністрації Олександром Ковалем перевірки призвели до заміни очільників семи МСЕКів у регіоні. Наразі на їхнє місце призначені виконувачі обов’язків, які мають на меті забезпечити прозорість і ефективність роботи в цій важливій сфері. Про це повідомляє Рівненська ОВА.

Читайте також: У податковій знайшли чиновників, що мали фіктивну інвалідність: всі звільнились

«На сьогодні замінені очільники 7 МСЕКів Рівненщини. Наразі на їхнє місце призначені виконувачі обов’язків. Щодо решти медико-соціальних експертних комісій області, то там перевірка триває. Рішення щодо їхніх очільників будуть прийняті згодом. Наша спільна мета – викорінити найменші зловживання у цій сфері. Адже це удар по обороноздатності країни», — зазначив Олександр Коваль.

Ці дії стали результатом виявлення масштабної схеми, пов’язаної з видачею фейкових груп інвалідності, яка була зупинена співробітниками Служби безпеки України (СБУ) два тижні тому. Зловживання в системі МСЕК можуть загрожувати не лише соціальній справедливості, а й безпеці держави, оскільки сприяють ухиленню від військової служби.

Нагадаємо, МОЗ отримало понад 3 тисячі скарг щодо роботи МСЕК. Після отримання заяв від громадян, до центрів МСЕК скеровуються перевірки, «для того, щоб подивитися, чи скарги підтверджуються, чи не підтверджуються».