ВСЕСВІТ

Лукашенко заговорив про війну, якщо Росія захоче приєднати Білорусь

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив Росії війною, у разі приєднання до РФ.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про загрозу початку війни. Можливість такого сценарію розглядається у разі, якщо Російська Федерація ухвалить рішення про приєднання Білорусії до своєї території. Про це він повідомив в інтерв’ю російським «Известиям».

«Ви менше, ми більше, а у нас економіка така, сяка. Ми вам допомагатимемо — і далі вступайте до складу Росії. Так питання ставити не можна. Це неможливо і нереалізовано. Боюся навіть сказати, що це війна», — заявив він.

За його словами, він не бачить сенсу в тому, щоб Білорусь приєднувалася до Росії, оскільки обидві країни вже співпрацюють у рамках Союзної держави.

«Ми можемо вибудувати такі відносини, які будуть тісніші і міцніші, ніж в унітарній державі. І ніхто ні на кого не ображатиметься», — додав Лукашенко і назвав «дурним завданням» приєднання Білорусі до Росії.

«Це не Середньовіччя, коли захопив територію, податки платиш, і гаразд – світ змінився, світ інший. Тому дурні завдання перед собою ставити не треба, і завжди треба думати про те, що буде потім», – резюмував лідер Білорусі.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко заявив, що участь солдатів КНДР у війні проти України обернеться ескалацією. Президент Білорусі Олександр Лукашенко сумнівається, що російський диктатор Путін залучить військових із Північної Кореї для зміцнення армії РФ.