УКРАЇНА

Виколоте око: на Рівненщині з’ясовуються обставини травмування малюка

На обліку сім’я не перебуває. Однак матір неодноразово притягували до адміністративної відповідальності.

У Рівненській області дворічний хлопчик потрапив до лікарні з травмою ока, ранами вуха та іншими тілесними ушкодженнями. Соціальні служби припускають, що дитина могла постраждати від домашнього насильства. Про випадок повідомила поліція Рівненщини.

Зазначається, що 16 жовтня до правоохоронців надійшло звернення від медиків Рівненської обласної дитячої клінічної лікарні.

За даними поліції, на обліку сім’я не перебуває. Однак матір неодноразово притягували до адміністративної відповідальності.

Розпочато досудове розслідування за фактом злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

На інцидент відреагувала директорка Рівненського міського центру соціальних служб Ліана Диновська, передає УП. Життя.

«Фахівці Рівненського міського центру соціальних служб виїхали до тимчасового місця проживання родини. З ними не вдалося поспілкуватися. Сусіди нібито не знали, що там відбувається щось погане. Вони характеризують цю сім’ю як не зовсім благополучну, там нібито часто лунали сварки. Чи були бійки — невідомо», — розповіла Диновська.

Посадовиця додала, що особисто приїхала в лікарню, щоб поспілкуватися з матір’ю постраждалої дитини. У медзакладі хлопчик перебуває з нею.

«За її словами, таке з ним могла зробити 30-річна донька її свекрухи, яка є агресивною. Утім, стверджувати точно вона не може: не пам’ятає, що відбулося. Адже усі три жінки були в стані сильного алкогольного сп’яніння. Вважаю, що між собою вони домовилися не говорити про події того дня, бо розуміють, що за це передбачене покарання», — припускає Диновська.

За словами матері дитини, травми малечі наніс інший 5-річний хлопчик колесом від іграшкової машини. Діти нібито разом гралися у кімнаті.

Як заявили у поліції, з метою встановлення всіх обставин інциденту залучили також працівників служби у справах дітей: потерпілого хлопчика та його 3-річного братика вилучили.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині чоловік жорстоко побив 8-річного племінника.

Раніше у Нікополі правоохоронці затримали чоловіка, який систематично бив і катував 5-річного сина своєї співмешканки

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp