УКРАЇНА

Пересуватимуться пішки: військовий розповів як будуть воювати окупанти взимку

Через несприятливі погодні умови російські військові ймовірно, будуть вдаватися до тактики «хробаків».

Взимку проведення воєнних дій із застосуванням техніки серйозно ускладнюється через погодні умови. У зв’язку з цим росіяни, ймовірно, будуть вдаватися до тактики «хробаків». Про це повідомив начальник розвідки артилерії 4-ї бригади «Рубіж» капітан НДУ Володимир Назаренко в ефірі програми «Ми Україна».

«Похолодання, зима, особливо на Донбасі, ми розуміємо, що це сезон туманів, поганої видимості, прохолодної погоди, насправді тому, що вдень це ледь «плюсова» температура, все тане, це фактично болота, розмиті дороги після військової техніки. Дуже ускладнена логістика та побутові умови», — розповів військовий.

Він додав, що ворог робив і робить ставку на малі групи на перевагу в живій силі.

«Але очевидно, що на скутерах та мотоциклах, самокатах не поїздиш в умовах розмитих доріг, тому ворог пробуватиме накопичуватися, пересуватися пішки, так званими «хробаками», — заявив він.

На його думку, FPV-дрони, міномети, гранатомети та артилерія будуть використовуватися у боротьбі з окупантами на передовій. Артилерія активно застосовуватиметься у ближньому бою.

«Ворог продовжуватиме нести втрати. При тому, що війна взимку — це насамперед надзвичайно важкий побут», — резюмував Назаренко.

Раніше повідомлялося, ЗСУ звільнили території у районі Липців Харківської області. Силам оборони вдається брати ініціативу на півночі Харківщини та поступово звільняти українську територію.