УКРАЇНА

На Львівщині викрили військового, який за 10 тисяч доларів обіцяв оформити інвалідність

У Львівській області затримали 31-річного командира взводу, який за 10 тисяч доларів США обіцяв допомогти колезі оформити інвалідність для звільнення зі служби.

У Львівській області правоохоронці викрили військового, який за 10 тисяч доларів США обіцяв допомогти оформити інвалідність своєму колезі. За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, 31-річному командиру взводу військової частини оголошено підозру за фактом одержання неправомірної вигоди. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. 

Читайте також: Синоптики розповіли, коли очікувати снігопадів в Україні

“За даними слідства, старший лейтенант за гроші хотів «допомогти» колезі оформити інвалідність для подальшого звільнення зі служби у армії. Для цього обіцяв вплинути на членів військово-лікарської комісії для прийняття ними відповідного рішення. Свої послуги оцінив у 10 тисяч доларів США”, — йдеться у повідомленні. 

Під час отримання частини неправомірних коштів у розмірі 2 тисячі доларів США, військового затримали. Наразі триває розслідування, під час якого перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Зараз вирішується питання про обрання для затриманого міри запобіжного заходу. Слідчі органи продовжують роботу над справою, щоб з’ясувати всі обставини та можливу причетність інших учасників до злочину.

Нагадаємо, ГУР здійснило кібератаку на російську логістику: пропагандистам заборонили повідомляти, — ЗМІ. Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України здійснили успішний кіберудар по російських системах.