ЗАПОРІЖЖЯ

Викрадають навіть дітей: стало відомо, скільки мешканців Запорізької області викрали окупанти

Російська окупаційна влада регулярно затримує мирних мешканців. На окупованій частині Запорізької області навіть зафіксовані випадки зникнення дітей.

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

На сьогодні, точна кількість цивільних, яких тримають в полоні російські окупанти невідомо.

«Маємо лише статистику від родичів, які погодилися заявити про знущання над їх близькими. Є кілька відомих випадків зникнення дітей на тимчасово окупованих територіях», – написав Федоров.

Відповідно до офіційної статистики наразі відкрито понад 500 кримінальних проваджень щодо викрадення дорослих. Забираючи в полон мирних мешканців окупанти залякують населення та придушують спротив, створюючи атмосферу страху. Також загарбники повністю блокують будь-який витік інформації з тимчасово окупованих територій на підконтрольну Україні територію або до третіх країн.

«Окупанти діють за методами сталінських часів. Є приклади, коли людей на тимчасово окупованих територіях забирали в полон через фото десятирічної давнини із жовто-блакитною символікою на одязі», – зазначає очільник обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, окупанти винесли вирок мешканцю Бердянська за проукраїнський коментар у соцмережі. Крім того, загарбники порушили кримінальну справу проти 25-річного жителя Бердянська через коментар у месенджері.

Окупанти затримали двох мешканців Запорізької області та звинуватили у шпигунстві


Читайте також:

В одному з парків Запоріжжя зловмисники напали на військового

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!