ЗАПОРІЖЖЯ

Заклад освіти окупованої Приморської громади Запорізької області релокують до столиці Болгарії

Приморська громада Запорізької області уклала меморандум про співпрацю з болгарським містом Софія, щоб релокувати туди один з закладів освіти.

Про це у статті «Репресії, мілітаризація дітей та повний занепад: що відбувається в окупації з Приморською громадою Запорізької області» розповіла начальниця Приморської міської військової адміністрації Світлана Македонська.

Зазначимо, Приморська громада потрапила в окупацію ще на початку широкомасштабного вторгнення.

«У нас і раніше були культурні стосунки з Республікою Болгарія, а зараз там проживає багато нашого населення, люди вже асимілювалися. У цьому році заклад буде проводити свою діяльність в місті Софія для наших дітей», — зазначила очільниця Приморської громади.

Як повідомляє Приморська міська військова адміністрація, меморандум про співпрацю підписали Світлана Македонська та міський голова Софії Василь Терзієв.

Між Софією та Приморською громадою очікується реалізація спільних програм і проєктів у сферах освіти, культури, спорту та туризму.

«Приморська територіальна громада вдячна керівнику товариства болгар в Україні Антону Кіссе та директору Преславської гімназії ім. М.Державіна Тетяні Савовій за сприяння у налагодженні дружніх та партнерських відносин між містами Приморськ та Софія», — йдеться у повідомленні Приморської міської військової адміністрації.

Окупанти обстріляли 13 населених пунктів Запорізької області: завдали понад 400 ударів


Читайте також:

Біля двох населених пунктів Запорізької області сталося шість боєзіткнень: ворог успіху не мав

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!