ВСЕСВІТ

У Білому домі закликають Путіна не втручатися у президентські вибори США

Білий дім жорстко відповів на заяви президента РФ Володимира Путіна щодо американських виборів.

Радник із питань комунікацій у сфері національної безпеки Білого дому Джон Кірбі звернувся до президента Росії Володимира Путіна із закликом утриматися від коментарів і втручання в президентські вибори у США. За даними видання Голос Америки, це стало відповіддю на заяву російського президента, який нібито висловив підтримку кандидату від Демократичної партії Камалі Гарріс на виборах президента США.

Читайте також: ППО знищила понад 20 ракет, які летіли на Київ

«Путін повинен припинити обговорювати наші вибори. Крапка. Йому не слід висловлювати переваги жодному з кандидатів», — підкреслив Кірбі.

Радник також зазначив, що тільки американський народ має право вирішувати, хто стане наступним президентом Сполучених Штатів.

«Ми були б украй вдячні, якби пан Путін, по-перше, припинив говорити про наші вибори, а по-друге, припинив втручатися в них», — додав Кірбі.

Нагадаємо, США озвучили причину заборони на удари України вглиб Росії: що відомо. Заборона використання Україною американського озброєння для далекобійних ударів по території РФ пов’язана з кількома факторами, зокрема з обмеженим запасом ракет ATACMS.