ВСЕСВІТ

НАТО призначило Патріка Тернера старшим представником в Україні

НАТО оголосило про призначення Патріка Тернера на посаду старшого представника Альянсу в Україні.

Відтепер Патрік Тернер координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки та поради щодо ситуації в Україні. Генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив про призначення Патріка Тернера на посаду старшого представника Альянсу в Україні. Про це повідомляє пресслужба Альянсу в середу, 17 липня.

Читайте також: У 13 областях України оголошено штормове попередження

Патрік Тернер приступить до виконання своїх обов’язків у Києві у вересні цього року. В якості старшого представника він очолить місію Альянсу в Україні, «діятиме як координатор взаємодії НАТО з українською владою в Києві», а також «координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки і поради щодо ситуації в Україні».

До призначення Тернер працював помічником Генерального секретаря НАТО з питань операцій і оборонної політики і планування, а також обіймав низку високих посад на державній службі у Великій Британії.

Читайте також: Безугла вийшла зі складу фракції “Слуга народу”: офіційна заява

«Для мене велика честь бути призначеним на посаду старшого представника НАТО в Україні. З нетерпінням чекаю можливості очолити Представництво НАТО і тісно співпрацювати з українською владою, а також з членами і партнерами Альянсу з метою надання підтримки Україні з боку НАТО», — сказав Тернер.

Нагадаємо, Європарламент ухвалив резолюцію щодо засудження Орбана за візит до Росії. Європарламент засудив візит Орбана до Росії та ракетний обстріл лікарні «Охматдит», підтримує Україну у війні з Росією.