ЗАПОРІЖЖЯ

Грабунок міжнародного масштабу: окупанти привласнили географічний бренд «Мелітопольська черешня»

У п’ятницю, 12 липня, стало відомо, що росіяни привласнили український географічний бренд «Мелітопольська черешня».

Відповідне повідомлення з’явилось в телеграм-каналі «Роспатент».

В повідомленні йдеться, що федеральна служба з інтелектуальної власності зареєструвала перший регіональний бренд так званих «нових суб’єктів РФ» – «Мелітопольська черешня».

«Смачний бренд – перша ластівка нових регіонів. «Мелітопольська черешня» відома з XIX століття, а за радянських часів стала одним з улюблених літніх ласощів великої країни. Це справжня легенда Запоріжжя», – пише «Роспатент».

Окупанти кажуть, що новий статус допоможе просувати товар на ринку. Водночас загарбники закликають інших виробників з тимчасово окупованих територій реєструвати свої бренди.

Колишній міський голова Мелітополя, а нині очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров зазначив, що привласнивши бренд «Мелітопольська черешня» росіяни здійснили грабунок міжнародного масштабу.

«Впродовж двох років грабували окуповані землі – вивозили історичні цінності, зерно, руду, майно підприємств та особисте майно мешканців. Тепер вкрали бренд «Мелітопольська черешня», який мелітопольське підприємство зареєструвало ще у 2020 році. «Роспатент» заявив, це тільки перший вкрадений бренд і пообіцяв привласнювати й інші українські географічні бренди», – йдеться в повідомленні Федорова.

Окупаційна влада Запорізької області розселяє завезених «ополченців» по квартирах людей, які евакуювались


Читайте також:

В обленерго спрогнозували, коли в Запорізькій області не будуть застосовувати графіки відключень 

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!