Росія активно готує диверсії по всій Європі — ЗМІ

РФ вже почала більш активно готувати таємні вибухи, підпали та завдання шкоди інфраструктурі на території ЄС.

Європейські розвідувальні служби попередили свої уряди про те, що Росія готує акти насильства і диверсій по всьому континенту. Про це пише Financial Times з посиланням на оцінки розвідок трьох різних країн Європи.

 

Зазначається, що РФ вже почала більш активно готувати таємні вибухи, підпали та завдання шкоди інфраструктурі на європейській території як безпосередньо, так і через посередників, й не збирається рахуватися з можливими жертвами серед цивільного населення.

«Хоча агенти Кремля мають довгу історію подібних операцій і останніми роками час від часу здійснювали атаки в Європі, з’являються дедалі нові свідоцтва більш агресивних і узгоджених зусиль», — пише видання.

 

Один зі співробітників розвідки заявив, що зараз президент РФ Володимир Путін почувається «підбадьореним» і прагнутиме якомога сильніше натиснути на Європу в багатьох напрямках — за допомогою дезінформації, саботажу чи хакерських атак.

 

Через служби безпеки НАТО надходить інформація про скоординовану та масштабну загрозу зловмисних дій з боку Росії. 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp