Мер Лондона пакистанець Хан встановив рекорд, переобравшися втретє

Це — перший випадок, коли будь-який кандидат на посаду мера Лондона виграв третій термін поспіль.

Чинний мер Лондона пакистанець Садік Хан здобув історичний третій термін на цій посаді, випередивши суперницю від консерваторів Сьюзен Голл, повідомляє Sky News.

«Лейборист Садік Хан забезпечив собі історичний третій термін на посаді мера Лондона, здолавши суперницю від Консервативної партії Сьюзен Голл», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Хан отримав трохи більше 1 088 000 голосів (43,7%), що достатньо, аби бути переобраним, це більшість у 275 000 голосів над Голл, яка набрала трохи менш як 812 000 голосів (32,6%). Явка виборців становила 40,5%.

Це був перший випадок, коли будь-який кандидат на посаду мера Лондона виграв третій термін, оскільки попередники Хана Борис Джонсон та Кен Лівінгстон служили по два терміни на посаді.

53-річний Хан, який став першим мусульманським мером британської столиці у 2016 році, пообіцяв будувати більше соціального житла й співпрацювати з майбутнім національним лейбористським урядом над посиленням правоохоронних органів.

За опитуваннями громадської думки, лейбористи переможуть на наступних національних виборах, що приведе до влади лідера Лейбористської партії Кіра Стармера й покладе край 14-річному правлінню консерваторів у Британії.

Нагадаємо, опитування показало, що Консервативна партія прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака може зазнати поразки на виборах 2024 року.

Раніше повідомлялося, що Лондон посів друге місце у списку найбільших фінансових центрів світу.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp