БПЛА вночі атакували сім областей Росії: пошкоджено об’єкти енергетики

У ніч на 2 травня системи протиповітряної оборони збили 12 безпілотників над п’ятьма регіонами Росії: Брянською, Ростовською, Курською, Бєлгородською областями і Краснодарським краєм.

Безпілотні літальні апарати напали на сім областей Росії. Об’єкти енергетики в Орловській області зазнали пошкоджень. За заявою Міноборони Росії, у ніч на 2 травня системи протиповітряної оборони збили 12 безпілотників над п’ятьма регіонами Росії: Брянською, Ростовською, Курською, Бєлгородською областями і Краснодарським краєм. Про це повідомляє Медуза.

Читайте також: Як виглядає Часів Яр в Україні — шокуюче відео Associated Press

Губернатор Смоленської області Василь Анохін повідомив, що безпілотники намагалися атакувати об’єкти цивільної енергетичної інфраструктури в регіоні. Однак він не надав інформації про наслідки атаки дронів.

За даними телеграм-каналу Astra, що посилається на місцевих жителів, унаслідок атаки безпілотних літальних апаратів у Рославльському районі області сталася пожежа. Astra також публікує відео, яке, як стверджується, було знято в Смоленській області.

Крім цього, безпілотники також атакували Орловську область. За інформацією губернатора Андрія Кличкова, об’єкти енергетичної інфраструктури в Глазуновському і Свердловському районах зазнали пошкоджень. Це призвело до переривання електропостачання в кількох будинках, додав чиновник.

Про проблеми з електропостачанням після атаки безпілотників також повідомив губернатор Курської області Роман Старовойт. За його словами, через пошкодження лінії електропередачі без електрики залишилося селище Понири.

Читайте також: Кулеба: пошкоджено половину енергетичної системи України

Нагадаємо, загальні втрати армії РФ сягнули майже 471 тисячі осіб. За добу 1 травня українські захисники завдали відчутних ударів по ворогу, знищивши понад 1000 окупантів та близько 50 одиниць техніки. Загальні втрати ворога становлять вже близько 471 тисячі осіб.