Росія вперше почала експортувати пальне до Ірану залізницею — Reuters

Росія розпочала експорт пальне до Ірану залізницею після того, як Москва втратила своїх покупців через санкції накладені внаслідок вторгнення в Україну.

Росія цього року вперше почала експорт пального до Ірану залізницею після того, як традиційні покупці відмовилися від торгівлі з Москвою. Про це повідомляє Reuters

Читайте також: Шість прикордонників три години відбивали атаки противника у Бахмуті: відео

За даними видання, Росія та Іран, які перебувають під західними санкціями, налагоджують тісніші зв’язки, щоб підтримати свої економіки й підірвати західні санкції, які й Москва, й Тегеран вважають необґрунтованими.

Повідомляється, що у лютому і березні Росія поставила до Ірану до 30 000 тонн бензину і дизельного пального. 

Всі обсяги були поставлені залізницею з Росії через Казахстан і Туркменістан. Одне з джерел повідомило виданню, що деякі партії бензину були відправлені з Ірану до сусідніх країн, в тому числі до Іраку, вантажівками.

Читайте також: В Україні цього року будуть херсонські кавуни — ОВА

“Російські нафтові компанії наразі зацікавлені в експорті дизельного пального і бензину до Ірану залізницею, оскільки експорт морським транспортом стикається з високими фрахтовими ставками та ціновими обмеженнями, встановленими країнами «Великої сімки» (G7)”, — йдеться у повідомленні. 

Очікується, що поставки пального до Ірану зростуть цього року, проте вже зараз видно кілька проблем з логістикою через перевантаженість залізниць. 

Нагадаємо, у Росії вводять електронні повістки. В Росії ввели електронні повістки, які будуть “вручатися” в особистому кабінеті.