F-16, зброя та набої: бізнесмен Жеваго розповів, яку допомогу Україна отримає від США у новому пакеті на 60 мільярдів

З початку повномасштабної російського вторгнення Україна отримала значну підтримку від Заходу, включаючи фінансову допомогу і військове обладнання від США та інших європейських держав.

Нещодавно, США затвердили новий пакет фінансової допомоги на суму 61 мільярд доларів, рішення про що було прийняте після кількох місяців очікувань на тлі політичних вагань у Сенаті. Бізнесмен Жеваго проаналізував і припустив, що значна частина цих коштів буде спрямована на підтримку військових потреб і нові види озброєння.

Жеваго зазначив, що ці кошти дозволять українським військовим не лише утримувати позиції, але й просуватись вперед, проводити контрнаступальні дії та звільняти більше окупованих територій.

«Цей пакет особливо важливий – постачання американської зброї дозволять українським військам досягти більшого, ніж просто утримувати позиції. Американська військова та й фінансова допомога затрималася більш ніж на півроку і ми заплатили високу ціну за це зволікання», – зазначає бізнесмен Костянтин Жеваго.

За його словами, з виділених 60 мільярдів, приблизно 5,5 мільярда підуть на боєприпаси, 3,5 мільярда на авіоніку, і 3 мільярди на ракети для України. Також очікується, що Україна отримає модернізовані F-16 від США.

Жеваго також відмітив, що під час дебатів у США, Україна здобула нового значного союзника — Японію, яка виявляє інтерес до тривалої співпраці з Україною, не тільки у військовій сфері, але і в економічному та гуманітарному напрямках, особливо у виробництві «зеленої сталі».

«Японія вийшла на передові позиції з допомоги Україні, за час поки у США та ЄС тривали технічні та політичні затримки. Ця країна має на меті довгострокові угоди, їхня співпраця може вийти за рамки військової підтримки і поступово перейти до довготривалих контрактів, які також допоможуть у відновленні України», – зазначив підприємець Костянтин Жеваго.

Міжнародна допомога допомагає зміцнити обороноздатність країни, підтримує її економіку та забезпечує необхідні гуманітарні потреби.

Військова підтримка у вигляді озброєнь та техніки дозволяє Україні ефективніше захищатися і контролювати ситуацію на своїх кордонах, що є критично важливим для збереження незалежності та суверенітету.

Солідарність країн-партнерів з Україною відіграє ключову роль у зміцненні глобальної безпеки і стабільності. Ця підтримка дає чіткий сигнал про неприпустимість порушення міжнародного права та суверенітету держав і сприяє збереженню миру та правопорядку в усьому світі.