Російські війська шукають нові напрямки наступу: ISW

В Інституті вивчення війни вважають, що росіяни можуть або йти на Покровськ, або намагатися просунутися на північ до Часів Яру.

Російські війська мають можливість обирати між кількома тактичними напрямками для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою, але залишається незрозумілим, де вони зосередять свої зусилля в найближчому майбутньому. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: У США обговорюють можливість заборони імпорту урану з РФ — ЗМІ

Російські міл-блогери висловлювали припущення про те, які цілі можуть переслідувати російські війська на північний захід від Авдіївки, але чіткого консенсусу в цьому питанні немає. 

Кілька відомих блогерів стверджували, що російські війська проводять наступальні операції біля Кераміка з метою просування в напрямку Архангельського, а також намагаються просунутися на захід з району Очеретиного в напрямку Сокіл і на південний захід в напрямку лінії Новопроковське-Новоселівка Перша.

“За оцінками ISW, триваюча стабілізація російських позицій на північний захід від Авдіївки ставить російське командування перед вибором: або продовжувати просуватися на захід до заявленої оперативної мети в Покровську, або спробувати просунутися на північ, щоб провести можливі додаткові наступальні операції разом з російськими силами в районі Часів Яру”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, подружжя з РФ роками жила в Чехії і координувала операції ГУР. Йдеться про вибухи складів із боєприпасами та отруєння керівників подібних фірм, зокрема болгарського торговця зброєю, який вважався постачальником боєприпасів для України.