Шмигаль відкинув ідею про заборону дзвінків російським військовополоненим

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль негативно відповів на петицію, що закликає заборонити російським військовополоненим здійснювати телефонні дзвінки.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію, що закликає заборонити російським військовополоненим здійснювати телефонні дзвінки. У своїй заяві від 30 квітня прем’єр-міністр України зазначив, що ці дзвінки відіграють важливу роль.

Читайте також: РФ свідомо хотіла вбити мирних людей Іскандером: генпрокурор показав момент удару по Одесі

“Телефонні розмови військовополонених із своїми рідними, близькими та іншими особами виконують важливу інформативну функцію, яка надає об’єктиву інформацію росіянам про те, що їм не варто боятися здаватися в полон, оскільки Україна дотримується усіх положень Конвенції та забезпечує належні умови тримання військовополонених. Зазначене сприятиме збільшенню кількості військовополонених, що дасть змогу звільнити більше оборонців України, які перебувають у полоні держави-агресора”, — відповів прем’єр-міністр.

Шмигаль також зазначив, що відповідно до коментарів Міжнародного комітету Червоного Хреста до Конвенції 2020 року, держави, що тримають у полоні, мають розглянути можливість використання сучасних засобів зв’язку, включно з телефонними дзвінками, відеодзвінками, записаними повідомленнями та електронною поштою, крім традиційних листів і листівок. 
Крім того, низка військових положень і законів гарантують право військовополонених на зустрічі з родиною.

Читайте також: Україна вже отримує зброю з нового пакета допомоги США — Білий дім

Нагадаємо, Ольга Стефанішина заявила, що Україна не буде силою повертати чоловіків з-за кордону. Віце-прем’єр-міністр України з євроінтеграції Ольга Стефанишина заявила, що чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном, не будуть силою повертати в країну.