У школах Росії вивчатимуть «бойове застосування дронів»

Програма схвалена Мінпросвіти Росії і планується до реалізації в освітніх організаціях та навчально-методичних центрах військово-патріотичного виховання молоді.

У школах РФ у рамках курсу початкової військової підготовки з 1 вересня вивчатимуть «основи бойового застосування безпілотників». Про це заявив голова ради з розвитку цифрової економіки при Раді Федерації Росії Артем Шейкін, передають РосЗМІ.

Читайте також: Данілов пообіцяв Росії “неприємні сюрпризи” від армії та флоту дронів

Повідомляється, що така пропозиція була надіслана міністру оборони Росії. Пропозиція була розглянута та підтримана, у тому числі в Мінпросвіти РФ.

У Міноборони РФ заявили, що в рамках програми передбачено «вивчення видів, призначення, тактико-технічних характеристик та загального устрою, ведення розвідки місцевості та способів протидії БПЛА».

Зазначається, що «програма схвалена Міносвітою Росії та планується до реалізації в освітніх організаціях та навчально-методичних центрах військово-патріотичного виховання молоді Авангард з вересня поточного року».

Раніше Кулеба заявив, що F-16 дозволять Україні припинити російську блокаду портів. Кулеба  закликав держави-члени ЄС до активної спільної роботи над тим, щоб позбавити Росію важелів впливу на український морський експорт.