“Добре, що є НАБУ”, — Кацуба вперше прокоментував “справу Пашинського”

Відомий український підприємець і експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба у своєму інтерв’ю вперше прокоментував справу НАБУ проти колишнього нардепа Сергія Пашинського у справі “пального Курченка”

Після того, як Кацуба залишив посаду заступника голови НАК “Нафтогаз України”, на якій працював з грудня 2012 до серпня 2014, його намагалися звинуватити в тому, що він допоміг одіозному підприємцю Сергію Курченку вкрасти пальне, яке у компанії Курченко мав купувати “Нафтогаз”. При цьому ще 2015 журналісти видавництва Bihus розповідали, що саме Пашинський і його спільники начебто конфіскували пальне на потреби ЗСУ, але насправді просто продали його компаніям знайомого Пашинського Володимира Тищенко. В лютому 2024 НАБУ висунув офіційні звинувачення Пашинському, Тищенко і ще 4 підозрюваним в розкраданні пального.

У своєму інтерв’ю Кацуба так прокоментував цю новину: “Я сподіваюсь слідство НАБУ відновить справжню картину. Коли пальне до армії не дійшло, вони вигадали історію, що нафтопродукти вкрав хтось інший. Це намагалися повісити на мене. Але, як бачимо, знадобилося 9 років, щоб НАБУ оголосило підозру Пашинському”. 

При цьому Кацуба вважає, що ще зарано казати про відновлення справедливості: По-перше, ще немає ніякого вироку суду. По-друге, те, що відбувається ніяк не поверне нервів і сил, які втратила моя родина, мої друзі і я, доки ми намагалися довести мою непричетність. Проте добре, що у нас формуються такі інституції як НАБУ, які можуть виявляти реальних корупціонерів”.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.