«Заходу та Росії потрібно зіграти внічию»: Лукашенко про переговори

У світлі патової ситуації на фронті Лукашенко пропонує Заходу і Росії зіграти внічию.

Олександр Лукашенко регулярно висловлює думку про ймовірні бажання Кремля щодо переговорів з Україною. Він описує формулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, як радикальне та патріотичне рішення, проте вважає його нереалістичним.

У світлі патової ситуації в Україні Лукашенко пропонує Заходу і Росії зіграти внічию. Він наголошує, що починати варто з дотримання стамбульських домовленостей, хоча це не означає, що вони автоматично стануть основою мирного договору. Лукашенко також стверджує, що формула миру Зеленського, хоч і є патріотичною, але не вписується у реальні межі.

Він пропонує використати обстановку як момент для переговорів, посилаючись на публічні заяви військових, спецслужб та політиків щодо неприпустимості перемоги Путіна. При цьому Лукашенко висловлює побоювання, що без «переговорів Україна ризикує втратити державність та припинити своє існування».

Раніше Лукашенко пояснив, чому Білорусь не вступила у збройний конфлікт із Україною, вказавши на наявність значної кількості українських військових на кордоні з Білоруссю.