Втрата Авдіївки: Білий дім визнав, що затримка допомоги США дала Росії перевагу

У Білому домі визнали, що через затримку фінансової допомоги від США, армія Росії захопила частину територій на сході, зокрема Авдіївку.

Через неспроможність Конгресу схвалити додаткову фінансову допомогу для України, армія Росії захопила частину територій на сході, зокрема Авдіївку. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє «Європейська правда».

Читайте також: РФ атакувала Черкащину: пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є поранені

«Наслідки затримки відчули в Україні. За останні пів року Україна була змушена економити боєприпаси, і це призвело до втрати частини території на сході, зокрема Авдіївки», – заявив Салліван.

Крім того, він додав, що надання пакета військової допомоги США у розмірі 1 мільярд доларів «є чудовою новиною для України», проте ЗСУ все ще перебувають під сильним тиском на полі бою.

“І цілком можливо, що в прийдешні роки Росія може здобути додаткові тактичні досягнення”, – наголосив Салліван, згадуючи, що російські війська ціною значних втрат намагалися атакувати місто Часів Яр та населені пункти на захід від Авдіївки.

Читайте також: Понад 1 000 окупантів, 28 артсистем та 13 танків: Генштаб оновив втрати РФ за добу

Представник Білого дому зазначив час, “аби вийти з тієї ями, яку утворила піврічна затримка до схвалення Конгресом додаткового фінансування”. 

Нагадаємо, в ISW повідомили, що ATACMS на озброєнні у ЗСУ може змусити Росію перемістити авіацію далі від фронту. ATACMS на озброєнні України можуть становити загрозу для російської авіації та складів боєприпасів.