Байден і Трамп мають однакові рейтинги — опитування

Обидва кандидати також досить близькі один до одного за результатами у Північній Кароліні — ключовому штаті, який вирішуватиме долю перегонів.

Головні майбутні кандидати на пост президента США — Джо Байден і Дональд Трамп – мають однакову підтримку у американців: 46% на 46%. Про це у середу, 24 квітня повідомило The Hill із посиланням на результати опитування, проведеного Квінніпіанським університетом.

Зазначається, що навіть коли до опитування включали інших кандидатів в президенти, зокрема Роберта Кеннеді-молодшого, Корнела Веста і Джилл Стайн, Байден і Трамп все одно отримували рівну кількість голосів респондентів: 37% і 37%.

Опитування також показало, що Трампа у сприятливому світлі сприймають більше зареєстрованих виборців, ніж Байдена. 41% виборців, які взяли участь в опитуванні, сказали, що вони позитивно ставляться до колишнього президента, тоді як про позитивне ставлення до чинного президента заявили 37% опитаних.

Інше нещодавнє опитування, проведене Квінніпіанським унверситетом, показало, що обидва кандидати досить близькі один до одного за результатами у Північній Кароліні — ключовому штаті, який вирішуватиме долю президентських перегонів 2024 року. Серед виборців штату Трамп отримав 48% підтримки, а Байден — 46%.

Опитування Квінніпіанського університету проводилося з 18 по 22 квітня, участь у ньому взяли 1 429 зареєстрованих виборців, похибка вибірки становить 2,6 відсоткових пункти.

Нагадаємо, на початку квітня за результатами опитування Reuters/Ipsos Байден не лише мав перевагу над Трампом, а й збільшив її по відношення до попереднього опитування.

А у березні Байден випереджав Трампа в шести ключових штатах.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp